Primanja i obećanja Frame Kreševo

Frama Kreševo primanja i obećanja 2018"Kušajte i vidite kako je dobar Gospodin" Ps,34,9



Još jedno novo geslo, još jedna godina u nizu, još jedna primanja i obećanja Frame Kreševo. Uvijek se pitam što reći i odakle početi? Najbolja priča je uvijek napisana po najboljem osjećaju,doživljaju i iskustvu,kao što je to bilo jučer. Vidjeti toliko mladih duša okupljenih na jednom mjestu,kako radosno mole i pjevaju na njima svojstven i jedinstven način je stvarno nešto neprocjenjivo. Taj osjećaj se jednostavno mora doživjeti. Kada stotinjak mladih zapjeva i kamen bi se naježio, i ona bakica u klupi koja moli i pita se što li će biti od ove djece i njoj suza kvasi lice, a kamo li nama. Dosta ljudi nas pita, "Pa što vam je to,zar niste već jednom prošli isto?"Pa naravno da jesmo i opet ćemo. Za mene obred primanja i obećanja je jedan od najsvečanijih i najljepših događaja u framaškoj godini.
U ovom surovom današnjem svijetu rijetko ćeš vidjeti takvo nešto. Svatko od njih zrači nekom posebnom vedrinom i svjetlošću.

Simbol primanja i obećanja bio je cvijet. Zašto baš cvijet? On opisuje nas framaše,to je simbol ljubavi, ljepote,radosti,buđenja ali i gašenja. Fra Domagoj Šimić, područni i nacionalni asistent Frame Bosne Srebrene je u svojoj propovjedi upravo tako i objasnio. Naglasio je kako svoju savijest uvijek trebamo proispitati,i postaviti si par jednostavnih pitanja. Hoćemo li mi biti poput cvijeta koji je otvoren i blista ili ćemo dopustiti da se ugasi i uvene?

65 kreševskih framaša jučer je bilo poput onog najljepšeg cvijeta u vrtu. Trud,rad i zalaganje još jednom se isplatilo. Zajedno s nama svoje zavjete i svoje "Evo me" izrekli su i Framaši Frame Lepenica.

Gledajmo u Gospodina i potražimo ga u jednostavnosti srca!

Veliko hvala svim framasima koji su nam došli u posjet, a posebno našim framašima bez čijeg zalaganja i truda sve ovo ne bi bilo moguće. Kad se male ruke slože sve se može!

 

 

Nina Bešlić, Frama Kreševo

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17