Sa sv. Franjom pođi radosno od Bitovinje do Kamešnice, od Lopate do Cincara!

3

Nije riječ ni o kakvom putovanju kroz Bosnu Ivana Franje Jukića. Riječ je o pohodu nas framaša iz Kreševa.

Unatoč svim putovanjima prošli mjesec, bilo ih je mnogo, došlo je na red i naše Livno. Naš put krenuo je iz Kiseljaka gdje smo pod budnim okom i brigom našeg Fra Želimira Gogića, đakona krenuli prema Livnu. Došli smo u petak uvečer, gdje su nas raširenih ruku dočekali naši prijatelji. Ugostili su nas kao braću, mada neki od nas se po prvi put upoznaju. Gostoprimstvo, velikodušnost, ljubav tih ljudi ne može se mjeriti. Kako to slijedi kod svih mladih, počeo je i provod u gradu, koji je trajao do kasno u noć. Ne poznajemo se, a odmah smo se pronašli, u pričama i zajedničkim otpjevanim pjesmama.

Sutra dan domaćini su nas proveli gradom. Upoznali sa znamenitostima ovog grada. Grada koji je u zadnje vrijeme poznat po velikom odlasku i iseljavanju mladih ljudi.

Znali smo da je lijepo, a oni su pokusali još vise približiti nam Livno srcu u čemu su i uspjeli. Obred primanja i obećanja započeo je sv. Misom u 18h. bili smo toliko puta do sada na mnogo primanja i obećanja, no ovo je bilo posebno. Naš fra Josip uspio nas je povezati, a mi smo to spojili u jednu neraskidivu vezu, prijateljstvo. Vidjeti mlade kako u malenoj crkvici Svih Svetih u Livnu pjevaju i kako svi u glas molimo je nešto prelijepo, kada to doživiš onda si stvarno sretan čovjek.

Veliko, veliko hvala našim domaćinima livnjacima i duhovnom asistentu Fra Josipu što nam je približio i pokazao ono najljepše od Livna.

Mir i dobro do sljedećeg susreta.

Nina Bešlić, Frama Kreševo

CITAT TJEDNA

"Jer gdje ti je blago, tu će ti biti i srce."

(Matej 6,21)

Obavijest za FRAMAŠE

U pripremi..

DUHOVNI KUTAK

Foto galerija sa III. franjevačkog hoda

Kontakt

Franjevački samostan sv. Katarine Kreševo

Fra Grge Martića 1, 71260 Kreševo, BiH

+387 (0)30 806 075 / +387 (0)30 806 691

info@samostan-kresevo.com   VIŠE DETALJA..

FACEBOOK  YOUTUBE

2017 - sva prava pridržana

designer17